tuotekuva

Toiminimen taustaa

Olen jo toisen polven soitinrakentajana saanut pienestä pitäen seurata soitinten valmistumista, erityisesti erilaisten kanteleiden matkaa Soitinrakentajat AmF:n verstaalla aina lankusta valmiiksi soittimiksi saakka. Kuullut kanteleensoittoa ja kokeillut itsekin millaisia säveliä erilaisista kanteleista sekä muista soittimista syntyy. Kuinka puuta ja vähän metallia (kenties ripauksella muitakin materiaaleja) yhdistelemällä saadaankaan aikaan soiva soitin? Paljon oppia ja tietoa olenkin vuosien mittaan saanut Leppävirralta niin isältäni muilta soitinverstaan työntekijöiltä.

Vuonna 2006 perustin oman toiminimen, Tmi J-A Kallioisen. Sen kautta minulla on mahdollisuus hyödyntää kaikkea oppimaani ja omalta osaltani auttaa niin soittajia, soitonharrastajia kuin muuten vain asiasta kiinnostuneita saamaan parempia soittimia ja tarvikkeita. Tai löytämään valikoimista esimerkiksi pikkolokanteleen kaltaisen soivan lahjan. Soittimen, joka on yksillisen puumateriaalinsa sekä viimeistelynsa ansiosta aina persoonallinen. Kahta täysin samanlaista kanteletta ei ole.

Valmistuin yliopistosta pääaineenani ympäristötieteet ja jo opintojen ohessa valmistin niin kanteleita, kieliä kuin kanteletarvikkeitakin. Ympäristöalan osaaminen yhdistettynä soitinrakennukseen on mielestäni kokonaisuus, jonka osaset tukevat toisiaan. Soittimet eivät ole - tai niiden ei ainakaan pitäisi olla - kertakäyttöhyödykkeitä, jotain mitä heitetään pois vain vähäisen käytön jälkeen, särkyneinä ja korjauskelvottomina.

Minulle onkin tärkeää että valmistamani tuotteet kestävät vuosienkin käyttöä, samalla niiden äänen jopa parantuessa, kuten soittimilla tapana on. Laadukasta suomalaista puuta käyttäen niistä on ollut mahdollista rakentaa sellaisia että ne on tarvittaessa myös mahdollista korjata, asia mikä ei esimerkiksi muovin kohdalla ole lainkaan selviö. Osoituksena vanhojen soittimien pitkästä elinkaaresta, korjattavakseni ja esimerkiksi kielenvaihtoon voi tulla kanteleita, jotka ovat vuosikymmeniä vanhoja, peräisin jopa 1900-luvun alkupuoliskolta. Millainen maailma silloin onkaan ollut, millaisessa verstaassa kanteleen puut on työstetty ja ensimmäiset sävelet soitettu? Soittimilla on oma tarinansa. Jokaisella. Aivan kuin soittajallakin.

Uskon laadukkaan työn ja ystävällisen asiakaspalvelun merkitykseen. Olet kenties löytänyt kirpputorilta tai aitanparvelta vanhan kanteleen, katkennein kielin mutta kenties muuten hyvässä kunnossa ja haluaisit sen jälleen soivan. Ehkä haluat rakentaa kanteleen tai hankkia sellaisen valmiina päästäksesi soittamaan sitä. Vaikka kanteleiden maailma olisikin sinulle vieras, toivon voivani auttaa löytämään vastauksia kysymyksiisi. Löytämään ratkaisuja, jotka palauttavat soittimen jälleen soittokuntoon tai jotta saisit uuden, parhaiten juuri sinun tarpeitasi vastaavan soittimen.

Toivon että löydät näiltä sivuilta paljon mielenkiintoista! Mikäli mielessäsi heräsi kysymyksiä, vastaan niihin mielelläni. Myös parannusehdotukset, kehut ja kommentit ovat tervetulleita niin nettisivuista, kanteleista sekä muista tuotteista kuin toiminimestä ylipäänsä, sillä ne auttavat minua kehittämään toimintaa entistäkin paremmaksi! Antoisia hetkiä musiikin, kanteleiden ja soitinrakennuksen maailman parissa!